FAQ Antwoord

Wat is het verschil tussen glad bristolpapier en bristol-velijnpapier?

Bristol wordt over het algemeen gebruikt voor tekenpapier dat is samengekleefd tot meerlagige vellen. Bristol-vellen hebben een stijf, sterk oppervlak waarop u kunt werken zonder dat u het ergens op moet vastzetten. De term bristol stamt uit de begindagen van de papierproductie in Europa, toen de fabrieken hun beste papier naar Bristol in Engeland stuurden, waar ze werden samengekleefd. Bristolpapier heeft over het algemeen twee types oppervlakken: glad en velijn. 

Glad of vlak en velijn zijn elk het best geschikt voor specifieke media. Daarom hebben we een kort filmpje gemaakt om u snel de verschillen uit te leggen, zodat u weet welk papier u het beste kiest voor het werk dat u wilt maken.

Gladde oppervlakken zijn ideaal voor pen en inkt, vulpotlood, airbrush en stiften. Er is weinig tot geen korrel, waardoor deze oppervlakken ideaal zijn om fijne lijntjes, gedetailleerde tekeningen of stifttekeningen te maken. 

Velijnoppervlakken zijn perfect voor grafiet, kleurpotlood, houtskool, pastel en tekenkrijtjes. Het oppervlak heeft pieken en dalen, die droge media zoals grafiet vasthouden. Op velijnpapier kunt u gelijkmatigere schaduwen en diepere tinten krijgen. 

Onze bristol-vlak- en velijnpapieren zijn verkrijgbaar in vellen, rollen en verscheidene formaten blokken. Klik hier om naar onze website te gaan en meer te leren over alle types bristolpapier uit ons aanbod.

Ga terug